Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty

Recepty


Panenka s tzatziky

K vaření jsem se dostal díky vínu - chyběla mi nějaká dobrota k popíjení. Níže uvádím pár receptů, které pocházejí z časopisů Gurmet, Apetit, nebo kuchařek od mistrů Ridiho či Pohlreicha, a které mám rád. Věřím, že vám tyto recepty budou také chutnat!

A po vydatném jídle si nezapomeňte trochu zasportovat - Tipy na cyklistiku s dětmi.

Burger s rajčatovým džemem

Datum konání: 17. 1. 2016

Burger s rajčatovým džemem

Burgery máme rádi a docela často je doma vyrábíme. Recept na tento burger pochází z knihy Rozpal to, šéfe! od Zdeňka Pohlreicha. Jeho hlavní předností je rajčatový džem. Proto si klidně udělejte burger dle libosti, ale nevynechejte rajčatový džem.

Více

Publikováno 17. 1. 2016 17:14

Pstruh na zelenině

Pstruh na zelenině

Sám doma. Mám hlad. V mrazáku jeden starý pstruh. Tak jsem ho prubnul podle Zdeňka Pohlreicha a vdechl mu alespoň na chvilku ještě jeden život. Receptu se nemusíte bát, je to rychlovka. Navíc se naučíte pitvat rybu;-) 

Více

Publikováno 22. 12. 2015 20:52
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Koláčky z Polabí

Koláčky s mákem a rozinkami, nebo sušenými višněmi namočenými v rumu, to je panečku dobrota!

Více

Publikováno 1. 7. 2015 12:07
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Srnčí svíčková s karlovarskými knedlíky

Dostali jsme pěkný kousek srnčího, tak jsem vyslechl přání rodiny a zkusil svíčkovou s karlovarskými knedlíky. Přestože do omáčky patří bílé víno, k hotovému pokrmu zvolte červené - například Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon nebo Merlot.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 12:05
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Steak podle Pohlreicha se zeleninou

V Makru mě padly do oka krásné steaky z roštěnce. Našel jsem jim recept z kuchařky Šéf na grilu od Zdeňka Pohlreicha (v zásadě jen jednoduchá marináda) a k nim doplnil improvizací zeleninu a housky ze včera (co dům dal). Výsledek byl doplněn červeným z Haut Medoc z Francie, ročník 2009. Prvomájový oběd se vydařil.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 12:00
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Steak tančící salsu

Přestože steak lze připravit velmi rychle a jednoduše, odrazovala mě obava, že investici do kvalitního masa snadno pokazím. Jediná, zato dostatečně znepokojující má osobní zkušenost pochází z dob, kdy jsem se na kolejním vařiči pokoušel opéct kvalitní roštěnou...

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:55
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Roštěnky s rajčaty

Dovolím si citovat časopis Gurmet (srpen 2010), kde jsem tento pokrm objevil: "Budete-li chtít uvařit vydatný oběd či večeři, ovšem s letním nádechem, tohle je ta správna volba. Kombinace hovězího masa, rajčat a kaparů vás možná zaskočí, ale věřte, že dohromady jim to opravdu moc ladí."

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:53
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Hovězí po burgundsku

Hověží po burgundsku je skvělou alternativou k českému guláši. Nedávno (červenec 2011) jsem tento pokrm vyráběl pro 12 dospělých a hrst dětí. Vařil jsem na kamnech ve velkém kastrolu poctivě asi 4 hodiny a byla to mňamka!;-)

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:50
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Jehněčí se sušenými švestkami

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:49
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Vepřové kotlety se zelím

Kotlety obvykle baštíme jako řízky. Mé předchozí pokusy vyrobit z nich něco jiného postrádaly chuť a naopak zachovávaly charakteristický tón vepřového. Trojobal to přebíjí a asi proto máme ty řízky tak rádi, mě nevyjímaje. Pohlreichův recept z knihy Česko vaří s Pohlreichem mi však poskytl alespoň drobnou výzvu řízkům.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:45
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář