Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Pstruh na zelenině

Pstruh na zelenině



Sám doma. Mám hlad. V mrazáku jeden starý pstruh. Tak jsem ho prubnul podle Zdeňka Pohlreicha a vdechl mu alespoň na chvilku ještě jeden život. Receptu se nemusíte bát, je to rychlovka. Navíc se naučíte pitvat rybu;-) 

Pstruh se zeleninou nadchne nejednu ženu preferující štíhlou postavu. A protože to není můj případ, doplnil jsem ho opečenou bagetou. A vínem. Doporučuji jakékoliv šťavňaté suché bílé, třeba vlašák od Laciny.

Pstruh na zeleniněCo na jednu porci:

  • jeden pstruh, ideálně čerstvý
  • malá cuketa, 2 rajčata, menší cibule, stroužek česneku (česnek je mým vylepšením původního receptu), půl citronu
  • olivový olej, sůl, pepř, máslo

Jak na to:

  • nakrájejte zeleninu na tvary o velikosti, jak to máte rádi
  • připravte filety pstruha nejlépe podle instruktážního videa, které najdete na internetu; zjednodušeně řečeno pstruha otočte břichem od sebe, řízněte za hlavou a ploutví ke kostře a pak jeďte po páteři k ocasu; poté rybu otočte a postup opakujte na druhém boku; oba filety začistěte a vytahejte zbylé kosti (pinzetou optimálně, ale jde to i prsty;-)
  • rybu osolte a opepřete - rozpalte dvě pánve
  • na první pánvi na olivovém oleji osmažte cibuli, pak přidejte cuketu s česnekem a na závěr rajčata a zeleninový mix osolte
  • na druhé pánvi rovněž na olivovém oleji opečte rybu, nejdříve stranu s kůží; touto pánví často "cukněte", aby se ryba nepřipekla ke dnu pánve
  • jakmile je ryba opečená, vypněte sporák, dejte do pánve lžíci másla a citrónovou šťávu, které společně dotvoří omáčku
  • na talíř rozprostřete zeleninu, rybu a vše polijte omáčkou

Odkaz na originální recept Zdeňka Pohlreicha na videu najdete na YouTube

Dobrou chuť!


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů