Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Steak podle Pohlreicha se zeleninou

Steak podle Pohlreicha se zeleninou



V Makru mě padly do oka krásné steaky z roštěnce. Našel jsem jim recept z kuchařky Šéf na grilu od Zdeňka Pohlreicha (v zásadě jen jednoduchá marináda) a k nim doplnil improvizací zeleninu a housky ze včera (co dům dal). Výsledek byl doplněn červeným z Haut Medoc z Francie, ročník 2009. Prvomájový oběd se vydařil.

Suroviny:

  • Steak z roštěnce (porce á 200-300g)
  • Marináda: plnotučná hořčice, worcestrová omáčka, limetka, čerstvě namletý pepř, hruborznná sůl
  • Zelenina (co jsme našel v ledničce): lilek, cuketa, paprika, cibule, česnek (3 stroužky), asi 10 cherry rajčátek, olivový olej, balsamikový ocet, bylinky (např. bazalka, tymián), sůl, pepř
  • Pečivo: na plátky nakrájené housky ze včera, olivový olej

Roztopte gril. Než teplota dosáhne potřebných vysokých hodnot (asi 250 stupňů), vložte steaky do misky, potřete je hořčicí a worcestrovou omáčkou, pokapejte limetkovou šťávou, osolte a opepřete (obě strany). Nechte je asi 20 minut marinovat.

Zeleninu nakrájejte na kousky dle vašich estetických požadavků (lilek nechte "vyslzet" - posypte solí a po asi 15 minutách osušte). Kousky zeleniny promíchejte s olivovým olejem a trochou balsamikového octa, posypte nasekanými bylinkami, posolte a opepřete. Udělejte z alobalu misku, směs do ní vložte a uzavřete.

Zeleninu v alobalu grilujte na přímém žáru asi 30 minut, steaky 12 minut (6 minut z každé strany pro střední propečení) a tousty (resp. nakrájené housky) asi 1 minutu. Steaky poté nechte 3 minuty "dojít", tousty pokapejte olivovým olejem.

Grilujeme

Hotová zelenina

Hotová zelenina


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů