V Makru mě padly do oka krásné steaky z roštěnce. Našel jsem jim recept z kuchařky Šéf na grilu od Zdeňka Pohlreicha (v zásadě jen jednoduchá marináda) a k nim doplnil improvizací zeleninu a housky ze včera (co dům dal). Výsledek byl doplněn červeným z Haut Medoc z Francie, ročník 2009. Prvomájový oběd se vydařil. Suroviny:
Roztopte gril. Než teplota dosáhne potřebných vysokých hodnot (asi 250 stupňů), vložte steaky do misky, potřete je hořčicí a worcestrovou omáčkou, pokapejte limetkovou šťávou, osolte a opepřete (obě strany). Nechte je asi 20 minut marinovat. Zeleninu nakrájejte na kousky dle vašich estetických požadavků (lilek nechte "vyslzet" - posypte solí a po asi 15 minutách osušte). Kousky zeleniny promíchejte s olivovým olejem a trochou balsamikového octa, posypte nasekanými bylinkami, posolte a opepřete. Udělejte z alobalu misku, směs do ní vložte a uzavřete. Zeleninu v alobalu grilujte na přímém žáru asi 30 minut, steaky 12 minut (6 minut z každé strany pro střední propečení) a tousty (resp. nakrájené housky) asi 1 minutu. Steaky poté nechte 3 minuty "dojít", tousty pokapejte olivovým olejem. |
Žádné komentáře doposud nebyly přidány.
Přidat komentář