Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Steak podle Pohlreicha se zeleninou

Steak podle Pohlreicha se zeleninou



V Makru mě padly do oka krásné steaky z roštěnce. Našel jsem jim recept z kuchařky Šéf na grilu od Zdeňka Pohlreicha (v zásadě jen jednoduchá marináda) a k nim doplnil improvizací zeleninu a housky ze včera (co dům dal). Výsledek byl doplněn červeným z Haut Medoc z Francie, ročník 2009. Prvomájový oběd se vydařil.

Suroviny:

  • Steak z roštěnce (porce á 200-300g)
  • Marináda: plnotučná hořčice, worcestrová omáčka, limetka, čerstvě namletý pepř, hruborznná sůl
  • Zelenina (co jsme našel v ledničce): lilek, cuketa, paprika, cibule, česnek (3 stroužky), asi 10 cherry rajčátek, olivový olej, balsamikový ocet, bylinky (např. bazalka, tymián), sůl, pepř
  • Pečivo: na plátky nakrájené housky ze včera, olivový olej

Roztopte gril. Než teplota dosáhne potřebných vysokých hodnot (asi 250 stupňů), vložte steaky do misky, potřete je hořčicí a worcestrovou omáčkou, pokapejte limetkovou šťávou, osolte a opepřete (obě strany). Nechte je asi 20 minut marinovat.

Zeleninu nakrájejte na kousky dle vašich estetických požadavků (lilek nechte "vyslzet" - posypte solí a po asi 15 minutách osušte). Kousky zeleniny promíchejte s olivovým olejem a trochou balsamikového octa, posypte nasekanými bylinkami, posolte a opepřete. Udělejte z alobalu misku, směs do ní vložte a uzavřete.

Zeleninu v alobalu grilujte na přímém žáru asi 30 minut, steaky 12 minut (6 minut z každé strany pro střední propečení) a tousty (resp. nakrájené housky) asi 1 minutu. Steaky poté nechte 3 minuty "dojít", tousty pokapejte olivovým olejem.

Grilujeme

Hotová zelenina

Hotová zelenina


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat my a to pro možnost vám odpovědět. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů.