Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Jehněčí se sušenými švestkami

Jehněčí se sušenými švestkami



Jehněčí se sušenými švestkamiSuroviny:

  • 800 g jehněčí kýty
  • 70 g sádla
  • 1 velká cibule
  • mletá skořice a šafrán
  • 1 citrón
  • 200 g sušených švestek
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl

 

Recept:

Maso zbavte blan a tuku (ale pozor, aby se vám nerozpadlo;-), osolte, opečte na sádle a na chvilku vyjměte. Ve výpeku dozlatova opečte najemno nakrájenou cibuli, zalijte horkou vodou a vložte zpět maso. Přisolte, přidejte skořici, šafrán, citronovou kůru a duste doměkka (já dusil 3 hodiny). Když je maso měkké, vyduste přebytečnou tekutinu, zaprašte moukou (mouku jsem vynechal), lehce osmažte, přidejte sušené švestky a zalijte citronovou šťávou, horkou vodou (další vodu jsem nepřidával, aby se omáčka zredukovala) a duste ještě chvíli, aby se chutě propojily. Maso pokrájené na plátky podávejte se šťouchanými bramborami nebo s dušenou rýží.

Víno jsem zvolil červené z burgunských vinic, postavené na Rulandském modrém.

Recept pochází z časopisu Food (březen 2013).


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů