Recept:
Maso zbavte blan a tuku (ale pozor, aby se vám nerozpadlo;-), osolte, opečte na sádle a na chvilku vyjměte. Ve výpeku dozlatova opečte najemno nakrájenou cibuli, zalijte horkou vodou a vložte zpět maso. Přisolte, přidejte skořici, šafrán, citronovou kůru a duste doměkka (já dusil 3 hodiny). Když je maso měkké, vyduste přebytečnou tekutinu, zaprašte moukou (mouku jsem vynechal), lehce osmažte, přidejte sušené švestky a zalijte citronovou šťávou, horkou vodou (další vodu jsem nepřidával, aby se omáčka zredukovala) a duste ještě chvíli, aby se chutě propojily. Maso pokrájené na plátky podávejte se šťouchanými bramborami nebo s dušenou rýží.
Víno jsem zvolil červené z burgunských vinic, postavené na Rulandském modrém.
Recept pochází z časopisu Food (březen 2013).
Žádné komentáře doposud nebyly přidány.
Přidat komentář