Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Trubky plněné špenátem

Trubky plněné špenátem



V horkých letních dnech jsem pátral Ridiho kuchařkách, co by tak naše mlsná rodina ocenila. Padly mi do oka trubky (těstoviny cannelloni) plněné směsí ze špenátu, tvarohu (ricotty) a parmazánu, posléze polité bešamelovou omáčkou a zapečené. A protože výsledek předčil očekávání, publikuji recept na Wining.cz. Ochutnejte!

Trubky plněné špenátemSuroviny:

  • 300g těstovin Cannelloni (koupíte v supermarketu, ale v nouzi lze použít lasagne a směs dát mezi plátky těstovin)
  • 400g listového špenátu
  • pár lístků bazalky
  • 30g másla
  • 200g bešamelu
  • 300g ricotty (nebo plnotučný měkký tvaroh)
  • 1 žloutek
  • 100g parmazánu
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Recept:

  • Cannelloni povaříme 3-4 minuty a vhodíme do studené vody. Špenát spaříme a nasekáme na jemno spolu s lístky bazalky, ricottu propasírujeme přes sítko, aby byla jemnější a přidáme ke špenátu (použil jsem plnotučný měkký tvaroh bez úprav). Smícháme se žloutkem, s troškou strouhaného parmazánu a muškátovým oříškem, dochutíme solí a pepřem.
  • Směsí plníme těstoviny a skládáme do máslem vytřené zapékací mísy. Navrch nalijeme bešamel (recept zde), posypeme sýrem, přidáme kousky másla a pečeme 20 minut (pekl jsem 30 minut - ideální moment rozpoznáte podle toho, že povrch krásně zhnědne) v předehřáté troubě na 200 stupňů.

A víno? Rozhodně bílé nebo růžové, ideálně vhodné do letního času, takže mladé, šťavnaté, voňavé a dobře vychlazené. Osobně bych volil suché, nicméně v tomto případě jsem omylem otevřel Rulandské bílé v polosladkém provedení od Skoupila a pasovalo skvěle.

Link na originální recept včetně videa: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Cannelloni-con-ricotta-e-spinaci


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů