Zuřivé penne od Itala a polosuchý Ryzlink vlašský 2009 v pozdním sběru od Vinařství Lacina.
Suroviny (v závorce má modifikace):
Penne nasypeme do velkého množství vroucí slané vody a vaříme. Panenský olivový olej rozehřejeme na pánvi, přidáme pokrájené stroužky česneku a feferonku. Lehce restujeme česnek s feferonkou, aby se jejich chuť přestěhovala do praskajícího oleje.
Nyní můžeme přidávat pasírovaná rajčata. Pro posílení štiplavé vůně omáčky přidáme lístky bazalky. Nepřestáváme vše míchat. Podle potřeby podléváme vodou z těstovin. Omáčku vaříme ještě tak 5 - 7 minut. Uvařené a zcezené penne bez otálení přesypeme rovnou do omáčky. Něžně vše promícháme a servírujeme posypané čerstvou petrželkou.
Doporučuji podávat s ryzlinkem vlašským s nízkým obsahem zbytkového cukru a čerstvou bagetkou.
Žádné komentáře doposud nebyly přidány.
Přidat komentář