Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Quiche s pórkem, houbami a sýrem

Quiche s pórkem, houbami a sýrem



I naše babička si řekla o tento recept, tak musí být dobrý.

V den oslavy narozenin jsem se upsal do role kuchaře. K obědu bylo jehněčí, ale rodiče vždy volají po polévce a do té se mi nechtělo. V ledničce jsme měli pěkné žampióny a tak jsem začal prohledávat nově naistalovanou kuchařku Apetitu na svém HTC a našel quiche s porkém, houbami a sýrem. Recept sdílím a připojuji své komentáře:

Suroviny:

Těsto

  • 280 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • sůl

Náplň

  • 1 velký pórek, nakrájený na kolečka
  • 250g žampionů, nakrájených na plátky
  • 2 velká vejce
  • 250 ml smetany ke šlehání (resp. 1 kelímek)
  • 150 g ementálu (doplnil jsem trochou parmazánu)
  • sůl a pepř

Příprava:

Mouku, máslo a špetku soli zpracujte na drobenku. Vlijte 8 lžic studené vody a uhňeťte těsto. Vytvarujte z něj kouli a dejte na 30 minut chladit. Poté vyválejte z těsta kruh a vložte do kulaté formy o průměru cca 25 cm. Těsto vložte do formy a vytvarujte misku. Těsto ve formě ještě 20 minut chlaďte. Troubu zahřejte na 200 stupňů. Dno těsta propíchejte vidličkou a zatižte (fazolemi, příp. pokličkou). Pečte 20 minut.

Na pánvi rozehřejte trochu másla a 10 minut na něm do změknutí opékejte pórek; pak zvyšte plamen a přisypte houby. Opékejte ještě 5 minut a pak sejměte z vařiče. Prošlehejte vejce se smetanou, vmíchejte pórek s houbami a polovinu sýra. Osolte a opepřete.

Směs vlijte do předpečeného korpusu, posypte zbylým sýrem a pečte 20–25 minut, aby náplň ztuhla a byla zlatohnědá. Nechte zchladnout ve formě, nakrájejte a podávejte.

Tato porce postačí jako předkrm pro 8 lidí. Doporučuji s mladým voňavým bílým vínem, např. Sauvignon Blanc od Hrabala.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů