I naše babička si řekla o tento recept, tak musí být dobrý.
V den oslavy narozenin jsem se upsal do role kuchaře. K obědu bylo jehněčí, ale rodiče vždy volají po polévce a do té se mi nechtělo. V ledničce jsme měli pěkné žampióny a tak jsem začal prohledávat nově naistalovanou kuchařku Apetitu na svém HTC a našel quiche s porkém, houbami a sýrem. Recept sdílím a připojuji své komentáře:
Těsto
Náplň
Příprava:
Mouku, máslo a špetku soli zpracujte na drobenku. Vlijte 8 lžic studené vody a uhňeťte těsto. Vytvarujte z něj kouli a dejte na 30 minut chladit. Poté vyválejte z těsta kruh a vložte do kulaté formy o průměru cca 25 cm. Těsto vložte do formy a vytvarujte misku. Těsto ve formě ještě 20 minut chlaďte. Troubu zahřejte na 200 stupňů. Dno těsta propíchejte vidličkou a zatižte (fazolemi, příp. pokličkou). Pečte 20 minut.
Na pánvi rozehřejte trochu másla a 10 minut na něm do změknutí opékejte pórek; pak zvyšte plamen a přisypte houby. Opékejte ještě 5 minut a pak sejměte z vařiče. Prošlehejte vejce se smetanou, vmíchejte pórek s houbami a polovinu sýra. Osolte a opepřete.
Směs vlijte do předpečeného korpusu, posypte zbylým sýrem a pečte 20–25 minut, aby náplň ztuhla a byla zlatohnědá. Nechte zchladnout ve formě, nakrájejte a podávejte.
Tato porce postačí jako předkrm pro 8 lidí. Doporučuji s mladým voňavým bílým vínem, např. Sauvignon Blanc od Hrabala.
Žádné komentáře doposud nebyly přidány.
Přidat komentář