Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou

Vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou



To takhle ve čtvrtek večer pracujete, počítač na klíně, televize poskytuje kulisu a najednou super recept za pár kaček. Zkuste vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou a opečenými bramborami. Zvládne to i laik.

Alternativně zkuste vepřové kotlety se zelím.

Suroviny:

  • 4 vepřové kotlety
  • 1 cibule, 3 stroužky česneku, chilli paprička
  • Rajčatový protlak, loupaná rajčata (plechovka)
  • Kuřecí vývar (0,5 l)
  • Tymián, sůl, pepř, olivový olej
  • Brambory

Postup:

  1. Připravte suroviny.
  2. Plech pokropte olivovým olejem, posypejte solí, pepřem a nasekaným tymiánem, na to položte na kolečka (síla cca 0,5 cm) nakrájené brambory a ty opět pokropte a posypejte (viz obrázek 2). Dejte do trouby rozpálené na 250 C na 20 minut.
  3. Osmažte cibulku nakrájenou na drobno na olivovém oleji, po chvilce přidejte česnek (také na drobno), poté rajčatový protlak, nasekaný tymián a loupaná rajčata. Podlijte kuřecím vývarem, přidejte nasekanou chilli papričku, osolte, opepřete a povařte 15 minut (viz obrázek 3).
  4. Kotlety potřete olejem, osolte, opepřete, posypte tymiánem a nasekanou chilli papričkou. Krátce ogrilujte (viz obrázek 1) a poté vložte do trouby na 15 minut.

Víno: Dle mého názoru lze víno všech barev, záleží na vaší momentální chuti. Z bílých doporučuji Ryzlink vlašský nebo Sauvignon (spíše suchá), z červených André, Svatovavřinecké nebo Rulandské modré.

(C) Prima Love, Hostina za hubičku, vysíláno 9. února ve 23:00, mistr kuchař pan Šubrt

 

 

 

 

 

Kotlety

Brambory

Rajčatová omáčka

Připraveno ke stolování


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář