Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Salát se smaženou mozzarelou a Cabernet Moravia Rosé

Salát se smaženou mozzarelou a Cabernet Moravia Rosé



Salát se smaženou mozzarelou a mandarinkouvou zálivkou se skvěle doplňuje s růžovým Cabernetem Moravia 2009 Salát se smaženou mozzarelou a Cabernet Moravia Rosév pozdním sběru od pana Vajbara z Rakvic. Mandarinková zálivka i toto růžové zpříjemní jinak zdravou večeři jemnou ovocnou sladkostí.

Suroviny:

  • Zelený salát (polníček, rukola, ledový salát, čekanka) - koupíte např. v Bille nasekané a namíchané...;-)
  • Kopr
  • 200g mozzarely (nejlépe kuličky)
  • Vejce, strouhanka, mouka na trojobal
  • Ojel na smažení
  • Sůl, pepř
  • Na zálivku: šťáva z 1 mandarinky, 2 lžíce olivového oleje

Kuličky mozzarely obalte postupně v mouce, vajíčku a strouhance. Obal ve vajíčku a strouhance raději zopakujte, aby sýr při smažení nevytekl. Rozpalte pánek s olejem v asi 1cm vrstvě. Mozzarelu v něm osmažte do zlatova a hotové kuličky osušte od oleje na papírovém ubrousku.

Salát promíchejte s nasekaným koprem, promíchejte se zálivkou z mandarinkové šťávy a olivového oleje, dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. Přidejte smaženou mozzarelu a podávejte.

K salátu se výborně hodí mladé růžové víno s mírrným zbytkovým cukrem (např. polosuché) a bílá bageta. Tipy na růžová vína uvádím zde.

Recept je převzat z časopisu Gurmet, vydání červen 2011.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů