Na premiérové vaření krevet jsem vybral dva recepty - na koňaku (inspirace z kuchařky Emanuela Ridiho) a na česneku (recept od pana Pospíšila) - oba zachutnaly. Podávejte s bagetou a aromatickým bílým vínem (tramín) nebo klidně i červeným.
Krevety na koňaku
- Suroviny: Krevety, máslo, koňak, smetana na vaření, čerstvá petržel, sůl, pepř.
- Postup: Na pánvi rozehřejte máslo, krevety krátce opečte z obou stran (3-5 minut). Poté krevety podlejte koňakem (pokud se zadaří, flambujte) a po odpaření alkoholu zalijte smetanou, kterou nechte zredukovat do hustší omáčky. Na závěr dochuťte solí, pepřem a ozdobte nasekanou petrželkou.
Krevety na česneku
- Suroviny: Krevety, česnek, olivový olej, čerstvá petržel, citrón, sůl, pepř.
- Postup: Připravte marinádu z olivového oleje, prolisovaného česneku a soli a v ní krevety marinujte 30 minut. Rozehřejte pánev a krevety krátce opečte (4-6 minut). Poté stáhněte oheň, zalijte krevety citrónovou šťávou a posypte nasekanou petrželkou, případně i dochuťte solí a pepřem.
Přidat komentář