Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Carbonara (špagety se slaninou)

Carbonara (špagety se slaninou)



CarbonaraPřivezl jsem od babičky čerstvá domací vajíčka, která vytvořila základ tohoto skvělého italského jídla. Vzhledem k tomu, že příprava trvá asi 15 minut, doporučuji vřele všem, i kuchtíkům začátečníkům, zapasícím prozatím s výrobou čaje;-) Podle Emanuela Ridiho se tento pokrm výborně hodí i na zahnání ranní kocoviny...;-)

Recept na špagety se slaninou (viz také S Italem v kuchyni - Carbonara):

  • Suroviny: 400 g špagety, 200 g anglické slaniny (v originále Pancetta), 6 žloutků, 100 g strouhaného parmazánu, 0,5 dcl olej extra virgin, černý mletý pepř, sůl
  • Postup: na pánev s trochou oleje vhodíme nakrájenou slaninu na nudličky, opečeme do křupava, zvlášť smícháme žloutky s parmazánem a pepřem a vyšleháme. Uvařené špagety vhodíme na pánev se slaninou, proházíme, nakonecmimo oheň smícháme s vyšlehanými žloutky.

Doporučuji konzumovat s červeným vínem, z moravských zdrojů se hodí například Zweigeltrebe nebo Rulandské modré.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář