Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Musaka

Musaka



Musaka a RiojaŘecké, arabské či balkánské jídlo? Chutná skvěle a v chladných měsících přináší vzpomínky na horké večery u moře... A proč si k tomu nedat španělské víno?;-) Doporučuji červené, spíše mladší, plné ovocných tónů.

 

Suroviny (4 porce):

  • 1 velký lilek, 6 lžic olivového oleje, 500 g mletého hovězího masa, 1 dcl červeného vína, 1 rulička celé skuřice, 1 plechovka krájených rajčat, 4 lžíce rajčatového protlaku, 4 vařené brambory, 2 lžíce nasekané petrželky, 200 ml smetanového jogurtu, 1 vejce, 2 lžíce strouhaného parmazánu, sůl, pepř

Recept:

 

  1. Troubu rozehřejte na teplotu 220 C. Nakrájejte lilek na plátky, osolte je a nechte je "vyplakat". Potom lilek papírovou utěrkou osušte. Naskádejte na kolečka na plech, pokapejte je 3 lžícemi oleje a vložte do trouby na 10 minut.
  2. Mezitím v kastrolu rozpalte zbylý olej a orestujte na něm mleté maso. Podlijte červeným vínem. Nezapomeňte je osolit a přidat k němu ruličku skořicové kůry. Po zhruba 5 minutách přimíchejte k masu konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, pokrájené vařené brambory a petrželku. Nechte směs 5 minut podusit, bude-li potřeba, ještě ji dosolte a dopepřete.
  3. V misce smíchejte jogurt, vejce a parmazán. Maso s rajčaty přesuňte do zapékací mísy a poklaďte plátky opečeného lilku. Přelijte vejcem s jogurtem a sýrem. Vložte do trouby a zapékejte, dokud povrch nezezlátne, asi 40 minut.
  4. Musaku nakrájejte na porce. Můžete ji servírovat teplou i studenou.

 

Tento recept pochází z časopisu Gurmet, květen 2011. 

 

Musaka


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat my a to pro možnost vám odpovědět. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů.