Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty

Recepty


Panenka s tzatziky

K vaření jsem se dostal díky vínu - chyběla mi nějaká dobrota k popíjení. Níže uvádím pár receptů, které pocházejí z časopisů Gurmet, Apetit, nebo kuchařek od mistrů Ridiho či Pohlreicha, a které mám rád. Věřím, že vám tyto recepty budou také chutnat!

A po vydatném jídle si nezapomeňte trochu zasportovat - Tipy na cyklistiku s dětmi.

Vepřové kotlety se zelím

Kotlety obvykle baštíme jako řízky. Mé předchozí pokusy vyrobit z nich něco jiného postrádaly chuť a naopak zachovávaly charakteristický tón vepřového. Trojobal to přebíjí a asi proto máme ty řízky tak rádi, mě nevyjímaje. Pohlreichův recept z knihy Česko vaří s Pohlreichem mi však poskytl alespoň drobnou výzvu řízkům.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:45
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou

To takhle ve čtvrtek večer pracujete, počítač na klíně, televize poskytuje kulisu a najednou super recept za pár kaček. Zkuste vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou a opečenými bramborami. Zvládne to i laik.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:44
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Panenka na balzamikové čočce

Když jsem se prvně pustil do přípravy balzamikové čočky podle tohoto receptu, odhodlán výsledným pokrmem pohostit mého bratra s rodinou, nesetkal jsem se s kladným ohlasem (zřejmě vzpomínka na stravování ve školní jídelně).

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:39
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Grilovaná panenka, grilované brambory s tzatziky

Připomeňte si atmosféru řeckých večerů. Byť panenku na tento způsob v Řecku možná neznají, přece jen grilované maso, brambory a tzatziky řeckou atmosféru vytvoří. A navíc je to opět jednoduchý a moc dobrý recept.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:36
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Lasagne ala Emanuel Ridi

Lasagne podle receptu italského kuchaře Emanuela Ridiho patří mezi mé nejoblíbenější jídla.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:45

Rillettes

Před léty jsem objevil recept na rillettes - francouzské škvarky - v časopisu Gurmán (dnes Gurmet). Výsledek byl celkem uspokojivý.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:22
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář