Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty

Recepty


Panenka s tzatziky

K vaření jsem se dostal díky vínu - chyběla mi nějaká dobrota k popíjení. Níže uvádím pár receptů, které pocházejí z časopisů Gurmet, Apetit, nebo kuchařek od mistrů Ridiho či Pohlreicha, a které mám rád. Věřím, že vám tyto recepty budou také chutnat!

A po vydatném jídle si nezapomeňte trochu zasportovat - Tipy na cyklistiku s dětmi.

Pstruh na zelenině

Pstruh na zelenině

Sám doma. Mám hlad. V mrazáku jeden starý pstruh. Tak jsem ho prubnul podle Zdeňka Pohlreicha a vdechl mu alespoň na chvilku ještě jeden život. Receptu se nemusíte bát, je to rychlovka. Navíc se naučíte pitvat rybu;-) 

Více

Publikováno 22. 12. 2015 20:52
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Steak tančící salsu

Přestože steak lze připravit velmi rychle a jednoduše, odrazovala mě obava, že investici do kvalitního masa snadno pokazím. Jediná, zato dostatečně znepokojující má osobní zkušenost pochází z dob, kdy jsem se na kolejním vařiči pokoušel opéct kvalitní roštěnou...

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:55
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou

To takhle ve čtvrtek večer pracujete, počítač na klíně, televize poskytuje kulisu a najednou super recept za pár kaček. Zkuste vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou a opečenými bramborami. Zvládne to i laik.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 11:44
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Lasagne ala Emanuel Ridi

Lasagne podle receptu italského kuchaře Emanuela Ridiho patří mezi mé nejoblíbenější jídla.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:45

Těstoviny Amatriciana (špek, rajčata, sýr)

Těstoviny Amatriciana, pro české konzumenty navrhuji název těstoviny "špeko-rajčato-sýrové" (v originále Bucatini all'Amatraciana - viz kuchařka S Italem v kuchyni od slavného Emanuela Ridiho).

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:31
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Penne all’ arrabiatta a Ryzlink vlašský

Zuřivé penne od Itala a polosuchý Ryzlink vlašský 2009 v pozdním sběru od Vinařství Lacina.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:28
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Babiččin dušený lilek s rajčaty / Melanzane e pomodorini della nonna

Emanuel Ridi uvádí tento recept jako rychlé a jednoduché jídlo. Báječně chutná ovšem natolik, že se na jeho chuť jen tak nezapomíná. Co dodat?;-)

Více

Autor: admin Publikováno 30. 6. 2015 10:49
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář