Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty

Recepty


Panenka s tzatziky

K vaření jsem se dostal díky vínu - chyběla mi nějaká dobrota k popíjení. Níže uvádím pár receptů, které pocházejí z časopisů Gurmet, Apetit, nebo kuchařek od mistrů Ridiho či Pohlreicha, a které mám rád. Věřím, že vám tyto recepty budou také chutnat!

A po vydatném jídle si nezapomeňte trochu zasportovat - Tipy na cyklistiku s dětmi.

Steak podle Pohlreicha se zeleninou

V Makru mě padly do oka krásné steaky z roštěnce. Našel jsem jim recept z kuchařky Šéf na grilu od Zdeňka Pohlreicha (v zásadě jen jednoduchá marináda) a k nim doplnil improvizací zeleninu a housky ze včera (co dům dal). Výsledek byl doplněn červeným z Haut Medoc z Francie, ročník 2009. Prvomájový oběd se vydařil.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 12:00
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Musaka

Řecké, arabské či balkánské jídlo? Chutná skvěle a v chladných měsících přináší vzpomínky na horké večery u moře... A proč si k tomu nedat španělské víno?;-) Doporučuji červené, spíše mladší, plné ovocných tónů.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:50

Ratatouille

Tato varianta zeleniny je naprosto neodolatelná, věřím že by chutnala i masožravcům. Recept otiskl časopis Gurmet (leden 2012), údajně pochází od velkého Gordona Ramseyho.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:13
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Babiččin dušený lilek s rajčaty / Melanzane e pomodorini della nonna

Emanuel Ridi uvádí tento recept jako rychlé a jednoduché jídlo. Báječně chutná ovšem natolik, že se na jeho chuť jen tak nezapomíná. Co dodat?;-)

Více

Autor: admin Publikováno 30. 6. 2015 10:49
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář