Dostali jsme pěkný kousek srnčího, tak jsem vyslechl přání rodiny a zkusil svíčkovou s karlovarskými knedlíky. Přestože do omáčky patří bílé víno, k hotovému pokrmu zvolte červené - například Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon nebo Merlot.
VíceK vaření jsem se dostal díky vínu - chyběla mi nějaká dobrota k popíjení. Níže uvádím pár receptů, které pocházejí z časopisů Gurmet, Apetit, nebo kuchařek od mistrů Ridiho či Pohlreicha, a které mám rád. Věřím, že vám tyto recepty budou také chutnat!
A po vydatném jídle si nezapomeňte trochu zasportovat - Tipy na cyklistiku s dětmi.
Dostali jsme pěkný kousek srnčího, tak jsem vyslechl přání rodiny a zkusil svíčkovou s karlovarskými knedlíky. Přestože do omáčky patří bílé víno, k hotovému pokrmu zvolte červené - například Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon nebo Merlot.
VíceV Makru mě padly do oka krásné steaky z roštěnce. Našel jsem jim recept z kuchařky Šéf na grilu od Zdeňka Pohlreicha (v zásadě jen jednoduchá marináda) a k nim doplnil improvizací zeleninu a housky ze včera (co dům dal). Výsledek byl doplněn červeným z Haut Medoc z Francie, ročník 2009. Prvomájový oběd se vydařil.
VícePřestože steak lze připravit velmi rychle a jednoduše, odrazovala mě obava, že investici do kvalitního masa snadno pokazím. Jediná, zato dostatečně znepokojující má osobní zkušenost pochází z dob, kdy jsem se na kolejním vařiči pokoušel opéct kvalitní roštěnou...
VíceDovolím si citovat časopis Gurmet (srpen 2010), kde jsem tento pokrm objevil: "Budete-li chtít uvařit vydatný oběd či večeři, ovšem s letním nádechem, tohle je ta správna volba. Kombinace hovězího masa, rajčat a kaparů vás možná zaskočí, ale věřte, že dohromady jim to opravdu moc ladí."
VíceHověží po burgundsku je skvělou alternativou k českému guláši. Nedávno (červenec 2011) jsem tento pokrm vyráběl pro 12 dospělých a hrst dětí. Vařil jsem na kamnech ve velkém kastrolu poctivě asi 4 hodiny a byla to mňamka!;-)
VíceŘecké, arabské či balkánské jídlo? Chutná skvěle a v chladných měsících přináší vzpomínky na horké večery u moře... A proč si k tomu nedat španělské víno?;-) Doporučuji červené, spíše mladší, plné ovocných tónů.
Více