Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty

Recepty


Panenka s tzatziky

K vaření jsem se dostal díky vínu - chyběla mi nějaká dobrota k popíjení. Níže uvádím pár receptů, které pocházejí z časopisů Gurmet, Apetit, nebo kuchařek od mistrů Ridiho či Pohlreicha, a které mám rád. Věřím, že vám tyto recepty budou také chutnat!

A po vydatném jídle si nezapomeňte trochu zasportovat - Tipy na cyklistiku s dětmi.

Musaka

Řecké, arabské či balkánské jídlo? Chutná skvěle a v chladných měsících přináší vzpomínky na horké večery u moře... A proč si k tomu nedat španělské víno?;-) Doporučuji červené, spíše mladší, plné ovocných tónů.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:50

Lasagne ala Emanuel Ridi

Lasagne podle receptu italského kuchaře Emanuela Ridiho patří mezi mé nejoblíbenější jídla.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:45

Carbonara (špagety se slaninou)

Přivezl jsem od babičky čerstvá domací vajíčka, která vytvořila základ tohoto skvělého italského jídla. Vzhledem k tomu, že příprava trvá asi 15 minut, doporučuji vřele všem, i kuchtíkům začátečníkům, zapasícím prozatím s výrobou čaje. ;-)

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:33
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Těstoviny Amatriciana (špek, rajčata, sýr)

Těstoviny Amatriciana, pro české konzumenty navrhuji název těstoviny "špeko-rajčato-sýrové" (v originále Bucatini all'Amatraciana - viz kuchařka S Italem v kuchyni od slavného Emanuela Ridiho).

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:31
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Penne all’ arrabiatta a Ryzlink vlašský

Zuřivé penne od Itala a polosuchý Ryzlink vlašský 2009 v pozdním sběru od Vinařství Lacina.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:28
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Trubky plněné špenátem

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:26
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Rillettes

Před léty jsem objevil recept na rillettes - francouzské škvarky - v časopisu Gurmán (dnes Gurmet). Výsledek byl celkem uspokojivý.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:22
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Quiche s pórkem, houbami a sýrem

I naše babička si řekla o tento recept, tak musí být dobrý.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:18
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Francouzský cibulový koláč

Zdeněk Pohlreich v pořadu Ano, šéfe! představil recept, který je prostě boží! Zkuste upéct francouzský cibulový koláč na pizza těstu.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:15
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář

Ratatouille

Tato varianta zeleniny je naprosto neodolatelná, věřím že by chutnala i masožravcům. Recept otiskl časopis Gurmet (leden 2012), údajně pochází od velkého Gordona Ramseyho.

Více

Publikováno 1. 7. 2015 10:13
Doposud nekomentováno.
Přidat komentář