Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou

Vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou



To takhle ve čtvrtek večer pracujete, počítač na klíně, televize poskytuje kulisu a najednou super recept za pár kaček. Zkuste vepřové kotlety s rajčatovou omáčkou a opečenými bramborami. Zvládne to i laik.

Alternativně zkuste vepřové kotlety se zelím.

Suroviny:

  • 4 vepřové kotlety
  • 1 cibule, 3 stroužky česneku, chilli paprička
  • Rajčatový protlak, loupaná rajčata (plechovka)
  • Kuřecí vývar (0,5 l)
  • Tymián, sůl, pepř, olivový olej
  • Brambory

Postup:

  1. Připravte suroviny.
  2. Plech pokropte olivovým olejem, posypejte solí, pepřem a nasekaným tymiánem, na to položte na kolečka (síla cca 0,5 cm) nakrájené brambory a ty opět pokropte a posypejte (viz obrázek 2). Dejte do trouby rozpálené na 250 C na 20 minut.
  3. Osmažte cibulku nakrájenou na drobno na olivovém oleji, po chvilce přidejte česnek (také na drobno), poté rajčatový protlak, nasekaný tymián a loupaná rajčata. Podlijte kuřecím vývarem, přidejte nasekanou chilli papričku, osolte, opepřete a povařte 15 minut (viz obrázek 3).
  4. Kotlety potřete olejem, osolte, opepřete, posypte tymiánem a nasekanou chilli papričkou. Krátce ogrilujte (viz obrázek 1) a poté vložte do trouby na 15 minut.

Víno: Dle mého názoru lze víno všech barev, záleží na vaší momentální chuti. Z bílých doporučuji Ryzlink vlašský nebo Sauvignon (spíše suchá), z červených André, Svatovavřinecké nebo Rulandské modré.

(C) Prima Love, Hostina za hubičku, vysíláno 9. února ve 23:00, mistr kuchař pan Šubrt

 

 

 

 

 

Kotlety

Brambory

Rajčatová omáčka

Připraveno ke stolování


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů