Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Penne all’ arrabiatta a Ryzlink vlašský

Penne all’ arrabiatta a Ryzlink vlašský



Zuřivé penne od Itala a Ryzlink vlašskýZuřivé penne od Itala a polosuchý Ryzlink vlašský 2009 v pozdním sběru od Vinařství Lacina.

Suroviny (v závorce má modifikace):

  • 400 g penne
  • 400 g pasírovaných rajčat (nebo cherry rajčátka a protklak)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dcl panenského olivového oleje
  • 1 feferonka
  • lístky bazalky
  • hrst nasekané petrželové natě (nebo opět bazalky)

Penne nasypeme do velkého množství vroucí slané vody a vaříme. Panenský olivový olej rozehřejeme na pánvi, přidáme pokrájené stroužky česneku a feferonku. Lehce restujeme česnek s feferonkou, aby se jejich chuť přestěhovala do praskajícího oleje.

Nyní můžeme přidávat pasírovaná rajčata. Pro posílení štiplavé vůně omáčky přidáme lístky bazalky. Nepřestáváme vše míchat. Podle potřeby podléváme vodou z těstovin. Omáčku vaříme ještě tak 5 - 7 minut. Uvařené a zcezené penne bez otálení přesypeme rovnou do omáčky. Něžně vše promícháme a servírujeme posypané čerstvou petrželkou.

Doporučuji podávat s ryzlinkem vlašským s nízkým obsahem zbytkového cukru a čerstvou bagetkou.

Odkaz na originální recept a instruktážní video


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů