Oblíbený recept naší rodiny pro svoji výbornou chuť i rychlost přípravy. Kdysi jsem jej objevil v časopise Gurmán (dnes Gurmet). Podávejte s bílým suchým vínem. Osobně doporučuji Ryzlink vlašský nebo Aurelius od pana Laciny.
Suroviny:
- 500 g bramborových noků, 250 g kuřecího masa, 1 lžíce oleje na osmažení masa, 1 lžička másla na vymazání zapékací misky, 200 g čersvého špenátu,
1 kelímek smetany ke šlehání, 1 vejce, 2 stroužky prolisovaného česneku, 50 g parmazánu, lístky bazalky, sůl
Recept:
- Rozehřejte gril v troubě. Na pánvi rozpalte olej a prudce v něm osmažte na kousky nakrájené kuřecí maso. Nesolte. Noky uvařte podle návodu na obalu, z hrnce je vyberte naběračkou s otvory a rozložte do máslem vymazané zapékací misky. Ve vodě, v níž jste vařili noky, spařte špenát. Po minutě ho sceďte a poklaďte jím noky.
- Opečené maso osolte a s prolisovaným česnekem a lístky bazalky přidejte do misky k nokům. Zalijte lehce osoleným vajíčkem rozmíchaným ve smetaně, povrch posypte strouhaným sýrem a nechte pod grilem 20-30 minut zapéct do zlatova.
Přidat komentář