Přidat vinaře
Pro lidi,
kteří rádi pijí víno
Drobečková navigace

Úvod > Recepty > Noky s kuřecím masem a špenátem

Noky s kuřecím masem a špenátem



Oblíbený recept naší rodiny pro svoji výbornou chuť i rychlost přípravy. Kdysi jsem jej objevil v časopise Gurmán (dnes Gurmet). Podávejte s bílým suchým vínem. Osobně doporučuji Ryzlink vlašský nebo Aurelius od pana Laciny.

Suroviny:

  • 500 g bramborových noků, 250 g kuřecího masa, 1 lžíce oleje na osmažení masa, 1 lžička másla na vymazání zapékací misky, 200 g čersvého špenátu, 
    1 kelímek smetany ke šlehání, 1 vejce, 2 stroužky prolisovaného česneku, 50 g parmazánu, lístky bazalky, sůl

Recept:

  1. Rozehřejte gril v troubě. Na pánvi rozpalte olej a prudce v něm osmažte na kousky nakrájené kuřecí maso. Nesolte. Noky uvařte podle návodu na obalu, z hrnce je vyberte naběračkou s otvory a rozložte do máslem vymazané zapékací misky. Ve vodě, v níž jste vařili noky, spařte špenát. Po minutě ho sceďte a poklaďte jím noky.
  2. Opečené maso osolte a s prolisovaným česnekem a lístky bazalky přidejte do misky k nokům. Zalijte lehce osoleným vajíčkem rozmíchaným ve smetaně, povrch posypte strouhaným sýrem a nechte pod grilem 20-30 minut zapéct do zlatova.

 

Před pečením Po pečení Na talíři

Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů